НОВИНИ

Григор не остави шансове на Алтмайер и е на осминафинал на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:57, 03.06.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
григор остави шансове алтмайер осминафинал ролан гарос
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна третата си чиста победа на тазгодишния Ролан Гарос, след като надигра с 6:4, 6:3, 6:1 германеца Даниел Алтмайер, с което си гарантира и място в осминафиналите на надпреварата.

Григор доминираше изцяло двубоя срещу Алтмайер, като нито за миг не даде шансове на своя съперник, който на моменти изглеждаше видимо изтощен след епичната си петсетова победа срещу Яник Синер във втория кръг.

Димитров започна срещата много силно и ранен пробив в първия сет му позволи да дръпне с 4:1. Германецът обаче реагира и изравни при 4:4, но в десетия гейм първата ни ракета отново взе подаването на Алтмайер, слагайки точка на спора в сета след 6:4.

Втората част отново стартира с ранен пробив на сметката на българина, който в петия гейм трябваше да се измъква от един много критичен момент, но се справи, което му позволи да поведе с 4:1, а малко по-късно и да затвори сета с 6:3.

В третия пък Димитров поведе набързо с 5:0 и нямаше никакви проблеми да стигне до крайния успех след 6:1 за малко повече от два часа престой на корт "Симон Матийо".

По този начин в търсене на своя първи четвъртфинал на Ролан Гарос Григор Димитров очаква победителя от мача между Франсис Тиафо и миналогодишния полуфиналист в турнира Александър Зверев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев: При нас винаги е драматично
Ивайло Петев: При нас винаги е драматично
Елин Топузаков: Няма съмнение, че Левски играе за себе си
Елин Топузаков: Няма съмнение, че Левски играе за себе си