НОВИНИ

Хакери обявиха война на Илън Мъск заради биткойна

хакери обявиха война илон мъск заради биткойна
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:00, 06.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Още
Слушай новината

Хакерската група Anonymous обвини създателя на компаниите "SpaceX" и "Tesla" Илън Мъск в прекомерно влияние върху криптовалутата чрез публикации в Туитър и в подценяване на инвестициите на обикновените хора. Посланието към милиардера бе публикувано на официалния YouTube канал на организацията.

"Докато заради важите публични истерии се рушат надеждите на трудолюбивите хора, вие продължавате да издевателствате над тях чрез различни мемове, докато си седите в една от къщите си. Можете да се смятате за най-умния човек, но сега срещнахте равни на себе си. Ние сме Anonymous. Ние сме легион. Ние идваме“, гласи съобщението във видеото.

Хакерите обвиниха Мъск в неискреност, като се усъмниха в желанието му за подобряване на екологията в световен мащаб. Според Anonymous бизнесменът е „двоен играч“, тъй като добивът на криптовалута не може да подобри въглеродния отпечатък.

Публикуваните в Туитър съобщения на Мъск влияят силно върху котировките на криптовалутата, припомня РИА Новости. През януари милиардерът спомена биткойна в пост в Туитър, след което цената му надхвърли рязко 37 000 долара. По-късно Илън Мъск започна да споменава по-често криптовалутата Dogecoin, което допринесе за нейния растеж.

Тази седмица бизнесменът пусна шеговит пост за своята „раздяла“ с биткойна, като използва емотикон с разбито сърце и променен цитат от песента на група Linkin Park "In the End": „Значи, в крайна сметка, това не беше важно“. След тази публикация курсът на най-популярната криптовалута в света падна с 1000 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков към волейболистките: Вземете титлата!
Христо Стоичков към волейболистките: Вземете титлата!
ПСЖ отмъква Мохамед Салах
ПСЖ отмъква Мохамед Салах