НОВИНИ

Хаос и закъснения заради ремонта на Централна гара - София: Ще се подобри ли организацията на жп транспорта?

Борислава Алексова
от Борислава Алексова
07:52, 13.05.2024 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

На закъснения, хаос и липса на организация на влаковете по северното направление станахме свидетели през последните дни. Причината - започналата модернизация на коловозите на Централна гара в София. След уверението на транспортния министър Георги Гвоздейков, че организацията ще бъде подобрена от днес, какви мерки са предприети?

- Има промени и в интернет няма информация. Трябваше в 11:20 ч. да тръгне влака по информация от интернет. Сега има друго разпореждане, видинския влак ще спира на Курило, няма да пристига в София. А този, който тръгва за Видин, спира на гара Казичене и 1 час обикаля. Страшно неудобство е, просто сме объркани.

- Организацията до Своге е отвратителна, защото от тук се качваме за Курило. Там чакаме влак, който идва от Централна гара за Видин, не е организирано добре.

"Във връзка с модернизацията на гара София и ремонта на 7 коловоза, остана един коловоз в северно направление и затова всички влакове влизат на един коловоз. С новата организация няма да има повече такива проблеми, които са до момента. С направеното в първоначалния график, цялото движение остана като брой влакове и затова в момента сме подменили част от влаковите състави с мотрисни, които избягват маневрата на гара София и движението ще бъде значително подобрено", увери Тодор Петров, директор управление "Движение на влаковете и гаровата дейност" към НКЖИ.

Има няколко промени в разписанията - частично отменени влакове има в участъка от София до Мездра и обратно. За тях има връзка с влаковете за Варна на гара Мездра, поясни Петров.

Вижте повече в прякото включване на Борислава Алексова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
13 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
13 май: Предизборните битки в ефира на БНТ
Позиция на президента Румен Радев след изборите в Северна Македония
Позиция на президента Румен Радев след изборите в Северна Македония