НОВИНИ

Хърватите са готови за битка, ще разчитат и на феновете си

Домагой Вида
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 28.06.2021
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Доказателство, че отборът на Хърватия е в подем е фактът, че вече се подготвя за фазата на елиминациите. Следващото им препятствие е друг опасен тим, подмладен, но и в еуфория след внушителната си последна победа - трикратните европейски шампиони - Испания.

„Шахматистите“ завършиха на второ място в групата си, за да се класират за плейофите на Евро 2020. „Ла фурия роха“ не започна много убедително турнира, но в крайна сметка разби с 5:0 Словакия.

Тази вечер Хърватия се изправя срещу Испания по пътя си към 1/4-финалите. Двубоят е от 19.00 часа и ще бъде излъчен по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на bntnews.bg.

„Трябва да умеем да запазваме спокойствие, докато съперникът ни владее топката. Когато обаче ние я вземем, трябва бързо да контраатакуваме. Забелязвам, че испанците също имат проблеми, когато топката не е в тяхно владение, така, че ние трябва да се възползваме максимално от това“, сподели защитникът на Хърватия Домагой Вида.

„Испанците са отлични. Всички знаем, че имат качествени футболисти. Но мисля, че и ние сме отличен отбор, така че ще бъде интересен мач“, допълни го съотборникът му Никола Влашич.

Докато отсъствието на Иван Перишич заради положителен тест за коронавирус е забележима липса, пристигането на огромен брой хърватски фенове в Копенхаген, където ограниченията за пътуване са по-облекчени, ще бъде предимство само по себе си.

„Ние сме много емоционално привързани към нашата страна и нашите фенове. Когато не са с нас ни липсват, както когато играем за нашите клубове, така и особено за националния отбор. Това ще ни даде допълнителна енергия в мача, това, че ще са в Дания е супер. Определено ще ни дадат допълнителна мотивация, това ще е и енергиен бонус, който ще ни помогне срещу Испания“, допълни Домагой Вида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старши комисар Калоян Милтенов е новият директор на СДВР
Старши комисар Калоян Милтенов е новият директор на СДВР
Кунчев: До септември у нас ще има доминация на делта варианта на Ковид, ваксинацията ще предотврати вълната
Кунчев: До септември у нас ще има доминация на делта варианта на Ковид, ваксинацията ще предотврати вълната