НОВИНИ

Христо Стоичков пристига в Банско за Световната купа по ски алпийски дисциплини

Този уикенд българския зимен курорт ще бъде домакин на два старта от престижната верига - гигантски слалом (10 февруари) и слалом (11 февруари)

христо стоичков успеха георги господинов една златна топка българия
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
16:41, 05.02.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Живата легенда на българския футбол Христо Стоичков ще бъде сред специалните гости на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, която ще се проведе този уикенд (10-11 февруари), обявиха от организаторите.

Няколко дни по-рано - на 8 февруари - кавалерът на "Златната топка" за 1994-а година ще отпразнува и своя 58-и рожден ден в ски курорта.

По този повод организаторите в Банско информираха, че всеки, който закупи автобиографията на Камата "Христо Стоичков. Историята", може да ползва само в същия ден безплатно кабината до Бъндеришка поляна и обратно, като представи на служителите касовата бележка. Малко по-късно в четвъртък (8 февруари) - след 14:30 ч. - Стоичков ще бъде в пресцентъра на Бъндеришка поляна, където ще раздава автографи.

В същото време българската футболна звезда използва страницата си в социалните мрежи, за да публикува кратко видео, с което анонсира гостуването си в Банско.

"Здравейте приятели! Очаквам ви на 8 февруари в Банско, където имаме Световна купа по ски. Искам да изкараме страхотен ден. Знаете, навършвам 58. 58 ми дава големи спомени- 5 лиги в Испания с номер 8, но също ви очаквам на Бъндеришка поляна в 14:30, за да изкараме страхотно. Знаете, че Банско ми е на сърцето", заяви Христо Стоичков.

Освен българската футболна легенда сред официалните лица на Световната купа в Банско ще бъдат още редица големи имена в алпийските ски, сред които Алберто Томба, Марк Жирардели, Тед Лигети, Тина Мазе и Петър Попангелов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделците решиха: Ще протестират утре на 80 места в страната
Земеделците решиха: Ще протестират утре на 80 места в страната
Пожарът на сметището в Русе е овладян
Пожарът на сметището в Русе е овладян