НОВИНИ

Хуберт Хуркач сложи край на приказката за Артур Казо на Australian Open, очаква го Медведев

Пътешествието на Артур Казо на Australian Open приключи в четвъртия кръг.

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
09:28, 22.01.2024
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
хуберт хуркач сложи приказката артур казо australian open очаква медведев
Слушай новината

След три впечатляващи победи 21-годишният французин Артур Казо загуби от световния номер 9 в първия си осминафинал в турнир от Големия шлем, но дава надежди за голямо бъдеще в тениса.

Удивителното пътешествие на Артур Казо на Australian Open приключи в четвъртия кръг на Джон Кейн Арена в Мелбърн Парк, след като далеч по-опитният му опонент Хуберт Хуркач го победи с 7-6, 7-6, 6-4.

След победи срещу Ласло Джере (№ 33), Холгер Руне (№ 8) и Талон Грийкспор (№ 28), очевидно Хуркач се оказа твърде голяма хапка за родения в Монпелие Казо, който ще влезе в топ 100 след няколко дни.

В най-важните моменти от мача, полякът показа разликата в класите между двамата.

След като изоставаше с 0:3 в първия сет, двукратният шампион от Мастърс турнирите от сериите 1000 в Маями 2021 и Шанхай 2023, се завърна в мача и спечели първия сет след тайбрек благодарение на печеливш сервис.

Казо успя да отрази пет точки за пробив, за да стигне до нов тайбрек, но отново класата на Хуркач си каза думата и той поведе с 2:0, а след това не остави много шансове на младия Казо да застраши трисетовата му победа. Хуркач подобри представянето си от миналата година, когато напусна турнира в Мелбърн след осминафиналите след поражение от Себастиан Корда.

„Артур трябва да бъде поздравен за превъзходното му представяне. Трябваше да бъда много агресивен, за да спечеля", подчерта Хуркач след края на мача.

Последните френски надежди в Мелбърн на сингъл сега са възложени на завърналата се в елита на женския тенис 27-годишна Осеан Доден, която ще се изправи срещу китайката Цинуен Джън (№12) по-късно днес.

Третият поставен Даниил Медведев се класира на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, където ще срещне именно Хуберт Хуркач.

Руснакът се наложи над отстранилия Григор Димитров Нуно Боржеш от Португалия с 6:3, 7:6(4), 5:7, 6:1 след повече от 3 часа игра на Род Лейвър Арена.

„Тежък физически мач, имаше дълги разигравания. Направих няколко безумни грешки в края на третия сет. Но си казах, че трябва да се съсредоточа отново и се получи“, заяви след мача Медведев, който завърши с 34 печеливши удари (13 аса) и също толкова непредизвикани грешки (11 двойни).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От сняг до 20 градуса през февруари
От сняг до 20 градуса през февруари
"Барбенхаймер" е сред фаворитите за наградите "Оскар"
"Барбенхаймер" е сред фаворитите за наградите "Оскар"