НОВИНИ

И в РС Македония вече има потвърден случай на коронавирус

македония вече потвърден случай коронавирус
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
18:24, 26.02.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Здраве

Потвърден е първият случай на коронавирус в РС Македония. Става дума за пациентка, родена в Скопие през 1970 г., която известно време е била в Италия, съобщи МИА.

Това обяви днес министърът на здравеопазването Венко Филипче на съвместна пресконференция в правителството, на която също присъстват премиерът Оливер Спасовски и д-р Жарко Караджовски от Института за обществено здраве.

„Няма място за паника, пациентката е настанена в Клиниката по инфекциозни заболявания в отделението за изолация, състоянието й се лекува правилно. Епидемиологичният анализ показва, че тя е била в Италия месец на гости при роднини. Тя е болна от две седмици и първоначално е тествана в здравно заведение в Италия и веднага след влизането в страната ни отиде направо в Клиниката по инфекциозни болести в Скопие. Инкубацията е приключила и по време на транспортирането не е било опасност да се предаде болестта“, каза Филипче.

По-рано днес здравният министър на Македония каза, че засега в региона случай на коронавирус има в Хърватия и днес е потвърден първият случай в Гърция. В Албания все още няма коронавирус, каза Филипче, а информация се очаква от Косово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа поява на Хари като обикновен човек
Първа поява на Хари като обикновен човек
Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Първоначалният хаос вече го няма
Българката, блокирана в хотел в Тенерифе: Първоначалният хаос вече го няма