НОВИНИ

Ига Швьонтек си извоюва място във втория кръг на US Open

Полякината се справи трудно с рускинята Камила Рахимова

Ига Швьонтек си извоюва място във втория кръг на US Open
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:34, 27.08.2024
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Водачката в схемата при жените Ига Швьонтек преодоля серия от непредизвикани грешки, за да си осигури място във втория кръг на Откритото първенство на САЩ с победа с 6:4 7:6(6) над рускинята Камила Рахимова.

Полякинята, шампионка в Ню Йорк през 2022 година, реализира три от шест шанса за пробив, но също така натрупа 41 непредизвикани грешки по пътя към трудната победа, извоювана за един час и 52 минути.

Швьонтек поведе с 4:0 в първия сет и изглеждаше решена да спечели бърз успех, но Рахимова върна три поредни гейма, преди полякинята да приключи сета с 6:4.

Швьонтек започна ударно и във втората част с пробив за 2:1, но постепенно грешките зачестиха и позволиха на рускинята да се задържи по-дълго на корта.

Полякинята сервираше за спечелване на мача при 5:4, но допусна пробив и се стигна до тайбрек, където Рахимова имаше три сетбола при 6:3. Швьонтек показа класата си в този труден момент, взе пет поредни точки и приключи срещата с 8:6.

Действащата шампионка от Откритото първенство на Франция ще се изправи във втория кръг срещу японската квалификантка Ена Шибахара, която се наложи над австралийката Дария Савил с 6:3, 4:6, 7:6(6).

Американката Каролин Долхайд поднесе изненада, елиминирайки сънародничката си и 11-а в схемата на турнира Даниел Колинс след 1:6, 7:5, 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брутална катастрофа в Пловдив, кола се заби в стълб
Брутална катастрофа в Пловдив, кола се заби в стълб