НОВИНИ

Илияна Йотова: Недопустима поправка, насочена срещу България, готвят евродепутати в резолюция за РСМ

илияна йотова приветства участниците културния форум bdquoвелики преслав ndash историята цял един народldquo
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 23.03.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Балкани
Слушай новината

Недопустима поправка готвят евродепутати в резолюция за Република Северна Македония. Поправката е насочена срещу България. Това написа във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Безпрецедентно е в такъв документ да се съдържа и упрек към настояща държава членка. Призовавам бившите си колеги от Групата на социалистите и демократите в Европарламента да изтеглят поправката", призовава тя.

"Езикът на омразата и провокативните изказвания, както и потъпкването на правата на хората с българско самосъзнание са запазена марка на Република Северна Македония. Готвената поправка потвърждава за пореден път пропуска на българската държава да обясни на европейските си партньори своята позиция за Република Северна Македония. Добросъседството означава не само изчистване на спорове от миналото, но и поведението в настоящето, както и защита на гражданите с българско самосъзнание. Конкретен пример от последните дни е скандалът с представителя на Скопие на музикалния конкурс "Евровизия" заради българската му идентичност и симпатия към нашата страна", допълва вицепрезидентът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14 нови пункта за ваксинация в Пловдивско
14 нови пункта за ваксинация в Пловдивско
Спомен за Татяна Лолова от нейната първа сцена в Русенския театър
Спомен за Татяна Лолова от нейната първа сцена в Русенския театър