НОВИНИ

Инициативата "Подари бал" дарява радост на абитуриенти в нужда

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 11.05.2021
Чете се за: 02:47 мин.
Общество
Слушай новината

От известно време в България се наложи хубава традиция - да подариш тоалета от бала си, който вече е минал. Така дрехата, облечена един единствен път от някой, носи голяма радост на още някой.

Балът е един от най-вълнуващите моменти за младите хора. Ден, изпълнен с вълнение, радост, блясък.

Голяма част от емоцията е в това да се облечеш различно, официално - като за празник. А после опаковаш тоалета и го прибираш в гардероба, или на тавана.

Но защо да стои там, след като може да зарадва някой друг и да го накара да се чувства специален?

Без значение каква е причината, ако изпитваш затруднение, свързано с бала ти, има някой, който иска да ти помогне, за да се чувстваш и ти, като принц или принцеса.

Фабиана е на 18 и вече е студентка по политология. Завършила е миналата година и вълнението от бала още не я е напуснало.

"Знам, че средното образование не е нещо кой знае какво, знам, че почти всеки човек го завършва. Но да видиш, че толкова хора са се събрали заради теб, че са горди с теб - твоето семейство, твоите приятели и наистина сега най-накрая си завършил. Заслужава си една вечер да се почувстваш специален", каза 18-годишната Фабиана Върбанова.

Затова тя иска да предаде нататък това усещане, като подари роклята си на друго момиче.

"Много хора ще кажат, че балната рокля е скъп спомен и не биха взели подобно решение. Ти сигурно мислиш друго? Да, аз мисля друго. Не съм от хората, които се привързват към вещи. Взех роклята, за да се чувствам специална на бала си, за да бъда също толкова красива, колкото и другите момичета, че дори и повече. Но искам да я дам на друго момиче, за да се чувства и тя също толкова специална, пък откъде да знаеш - може на нея да ѝ седи още по-добре", казва Фабиана.

И тук на помощ идва Ванеса Кьосина, която също като Фабиана, преди няколко години решила да подари тоалета си. И така, спонтанно, подела инициативата "Подари бал".

Вижте още за инициативата във видеото.

Автор: Матея Маринова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
9 държави от източния фронт на НАТО осъдиха агресивните действия на Москва
9 държави от източния фронт на НАТО осъдиха агресивните действия на Москва
Чествания по случай Деня на Кирил и Методий
Чествания по случай Деня на Кирил и Методий