НОВИНИ

Испания въведе втора локална карантина

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
22:05, 05.07.2020
Чете се за: 00:51 мин.
По света
испания въведе втора локална карантина
Снимка: БГНЕС

Около 70 000 души в испанския регион Северозападна Галиция получиха нови заповеди за задължителен престой вкъщи след скока в случаите на заразени с коронавируса в региона. Има съобщения за инфекции и в кланици в Австрия.

Северозападната испанска област Галиция наложи нови ограничения за около 70 000 души след откриване на ново огнище на COVID-19.

Решението идва ден, след като Каталуния въведе локално блокиране за над 200 000 души западно от регионалната столица Барселона, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Хората, живеещи в Марина по северното крайбрежие на Испания в района на Луго, няма да могат да напускат района от полунощ днес до петък, два дни преди регионалните избори на 12 юли.

Регионалното правителство заяви, че хората ще могат да се движат, но само тези, които трябва да пътуват за работа, ще могат да напуснат или да влизат в района.

Регионалният министър на здравеопазването Исус Васкес Алмуина заяви на пресконференция, че най-големите огнища са свързани с няколко бара в района. Регионалните здравни власти заявиха, че сега в Галиция има 258 случая, от които 117 са в Луго.

Капацитетът в баровете и ресторантите ще бъде намален до 50% и хората ще трябва да носят маска за лице, дори ако са на открито по плажовете или на басейни, заявиха властите.

Испанците претърпяха едни от най-тежките ограничителни мерки в Европа в продължение на три месеца от март, тъй като страната претърпя една от най-тежките загуби от коронавируса - поне 28 385 жертви и над 250 000 заразени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В отговор на чалга парти: Капана прие класически концерт на открито
В отговор на чалга парти: Капана прие класически концерт на открито
Първи прогнозни резултати от изборите в Хърватия
Първи прогнозни резултати от изборите в Хърватия