НОВИНИ

Исторически промени за следващото издание на Australian Open

Идеята на Тенис Австралия с добавянето на допълнителен ден към надпреварата от 2024 година е скъсяването на вечерната програма

Australian Open 2023
Снимка: Facebook: Australian Open
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:13, 03.10.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Следващото издание на Откритото първенство на Австралия по тенис ще започне в неделя и за първи път в историята ще продължи 15 дни, съобщават световните агенции.

Идеята на Тенис Австралия с добавянето на допълнителен ден към надпреварата от 2024 година е скъсяването на вечерната програма и намаляването на късно завършващите мачове, които в чести случаи се проточват до много след полунощ. Промяната за състезанието през януари идва, след като на тазгодишното Открито първенство на Австралия двубоят от втория кръг между британеца Анди Мъри и представителя на домакините Танаси Кокинакис завърши след 4 часа сутринта.

Директорът на турнира от Големия шлем в Мелбърн Крей Тайли обясни, че след промяната срещите от първия кръг ще се играят в три дни вместо в два, както беше досега.

Новите дати за надпреварата за 2024 година са от 14 до 28 януари. Така Откритото първенство на Австралия става второто от Шлема след "Ролан Гарос", което ще продължава 15 дни. Другите два мейджъра - "Уимбълдън" и Откритото първенство на САЩ, остават в рамките на две седмици.

"Изслушахме внимателно отзивите от играчите и от феновете и се радвам, че стигнахме до това решение, което ще даде възможност за намаляване на броя на късно завършващите мачове", коментира Тайли.

Промяната ще донесе и финансова полза за Откритото първенство на Австралия, тъй като броя на сесиите ще бъде увеличен от 47 на 52, което ще добави допълнителни приходи от продажба на билети.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микел Артета с добри новини за важен играч на Арсенал
Микел Артета с добри новини за важен играч на Арсенал
Димитър Манолов: Няма оптимизъм в нашите редици
Димитър Манолов: Няма оптимизъм в нашите редици