НОВИНИ

Иван Гешев: Протестите и политическите игри няма да попречат на работата ми

bnt avatar logo
от БНТ
12:03, 28.07.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Главният прокурор Иван Гешев коментира протестите. Гешев заяви, че протестите и политическите игри няма да попречат на работата на прокуратурата, а нейните приоритети за тази година са противодействие на битовата престъпност и борба с корупцията по високите етажи на властта. Гешев беше във Велики Преслав, където проследи провеждането на полицейска операция срещу битовата престъпност.

Заради общественото недоволство, Гешев посочи, че уважава правото на всеки гражданин да протестира и да изразява своята позиция по важни за обществото теми.

Иван Гешев, главен прокурор: Всеки има право да протестира, който смята, че засяга неговите лични интереси, но за да бъда честен, никога не съм се ограничавал да си казвам личното мнение, ще кажа следното. Правата на всеки български гражданин свършват там, където ти навлизаш в чужди и нарушаваш чужди права. Когато протестираш, ти трябва да спазваш закона и не можеш да говориш за върховенство на закона, а да нарушаваш правилата и да нарушаваш закона.

Обвинител №1 коментира и исканията за неговата оставка.

Иван Гешев, главен прокурор: Ясно е, че се намираме в предизборна ситуация, ясно е, че политици искат да извлекат политически дивиденти, включително и на гърба на МВР и на прокуратурата. Това си е проблем на политиците.

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че прокуратурата няма лични врагове и не налага двойни стандарти при повдигането на обвинения. Той припомни, че с обвинения са хора във властта и олигарси.

Иван Гешев, главен прокурор: Само се върнете преди 6 месеца, обвиняемият Божков, ако някой беше казал, че ще му бъде повдигнато обвинение, ще се укрива в ОАЕ, това щеше да звучи като научна фантастика.

Главният прокурор подчерта, че продължава да работи по приоритетите на прокуратурата и отчете сериозен спад в кражбата на автомобили, както и намаляване на "ало" измамите с 90%.

Автор: Здравка Русева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
48 населени места остават без вода, след като 28 крави се отровиха с вода от Марица
48 населени места остават без вода, след като 28 крави се отровиха с вода от Марица
Пеле със специален поздрав към Роналдо и Ювентус
Пеле със специален поздрав към Роналдо и Ювентус