НОВИНИ

Изненада! Симон Байлс се отказа от многобоя при жените

Симон Байлс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:32, 28.07.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Американската гимнастичка и четирикратна олимпийска шампионка Симон Байлс се оттегли от индивидуалния финал в многобоя на Олимпиадата в Токио.

Светът прие Симон Байлс за даденост, а тя не е свръхчовек

Именитата състезателка обяви във вторник, че трябва да се съсредоточи върху психичното си здраве, след като отказа да продължи след първия уред (прескок) на финала на отборната надпревара при жените.

„След направената медицинска оценка Симон Байлс се оттегли от многобоя на Игрите в Токио, за да се съсредоточи върху своето психическо здраве. Медицинският екип ще следи Симон Байлс и ще преценява всеки ден, за да реши дали ще участва във финалите на отделните уреди. Джейд Кери, която даде най-висок резултат в квалификациите, ще я замени в състезанието за многобоя“, се казва в изявление на гимнастическата федерация на САЩ.

По-рано днес се появи информация, че гимнастичката е отишла на тренировка.

"От все сърце подкрепяме решението на Симон Байлс и аплодираме смелостта ѝ да даде приоритет на своето благосъстояние. Смелостта ѝ отново показва защо е пример за подражание на толкова много хора по света", се казва още в изявлението.

Без Симон Байлс отборът на САЩ завърши на второ място в крайното отборно класиране при дамите в спортната гимнастика след тима на Русия.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Симон Байлс трябваше да защитава титлата си в четвъртък (29 юли) в многобоя, както и отличията си на прескок и успоредка в неделя (1 август), на земя в понеделник (2 август) и на греда във вторник (3 август).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полина Карастоянова: На 30 юли се създава Алианс "Българско Черноморие"
Полина Карастоянова: На 30 юли се създава Алианс "Българско Черноморие"
Дебютантката Селин Али е 16-а след първия ден
Дебютантката Селин Али е 16-а след първия ден