НОВИНИ

Джеф Безос инвестира 2 милиарда долара в опазването на природата

джеф безос инвестира милиарда долара опазването природата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
15:09, 02.11.2021
Чете се за: 01:22 мин.
По света
Слушай новината

Основателят на "Амазон" Джеф Безос обяви във вторник, че неговият фонд Bezos Earth ще отпусне 2 милиарда долара от обещаните от него в началото на годината 10 милиарда за възстановяване на природата и трансформиране на хранителните системи.

Той потвърди целта на компанията си да достигне нетни нулеви въглеродни емисии до 2040 г. и да захрани всички свои операции със 100% възобновяема енергия до 2025 г.

Безос заяви, че световният лидер в електронната търговия "работи за преобразуване на своя парк за доставки в електрически превозни средства".

"Преди срещата на върха COP27 догодина фондът Bezos Earth ще бъде нетърпелив да участва в съгласувана стратегия, водена от африканските държави за сериозно и ефективно увеличаване на подкрепата за възстановяване на континента. Не можем обаче да разчитаме само на правителства, неправителствени организации и филантропи за решаване на климатичната криза. Частният сектор също трябва да играе своята роля за намаляване на въглеродните емисии. Компаниите трябва да заемат лидерски позиции", каза Безос на срещата на върха на ООН за изменение на климата COP26.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Зоря все пак допуснаха фенове на стадиона за мача с ЦСКА
От Зоря все пак допуснаха фенове на стадиона за мача с ЦСКА
БОК и посолство на Китай със съвместни прояви до Игрите в Пекин 2022
БОК и посолство на Китай със съвместни прояви до Игрите в Пекин 2022