НОВИНИ

Джокович отново не загуби сет по пътя си към третия кръг на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:17, 01.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
джокович отново загуби сет пътя третия кръг ролан гарос
Снимка: БТА
Слушай новината

Новак Джокович постигна втората си чиста победа на тазгодишния Ролан Гарос, след като надигра със 7:6(2), 6:0, 6:3 унгареца Мартон Фучович.

Мачът на централния корт "Филип Шатрие" продължи 2 часа и 47 минути, повече от половината от които отидоха за първия сет, който всъщност бе и единственият по-интригуващ.

Джокович започна силно двубоя и ранен пробив му позволи да се откъсне в резултата с 5:2 гейма. Унгарецът обаче намери начин да се върне в битката и да стигне до 5:5, а малко по-късно отрази и сетбол, за да вкара частта в тайбрек. В решителния гейм обаче световният №3 не остави никакви шансове на своя съперник и след 7-2 точки сложи точка на спора в сета, който продължи повече от 90 минути.

В следващите две части пък носителят на общо 22 титли от Големия шлем сърбин беше абсолютен господар на корта, давайки само три гейма на Фучович, макар че в отделни геймове унгарецът даде сериозен отпор на Ноле.

Така или иначе Новак Джокович продължава към третия кръг в Париж, където го очаква мач срещу №29 в схемата Алехандро Давидович Фокина, който по-рано днес се справи с французина Люка Ван Аш след 6:4, 6:3, 7:6(6).

Напред в турнира продължава и седмия поставен Андрей Рубльов, който отстрани друг представител на домакините Корентен Муте в четири сета - 6:4, 6:2, 3:6, 6:3.

Място в третия кръг си осигури и поставеният под №13 Хуберт Хуркач от Полша, който се наложи в петсетова драма над нидерландеца Талон Гриекспоор след 6:3, 5:7, 6:7(13), 7:6(5), 6:4.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Севиля се върна на трона си в Лига Европа след победа с дузпи срещу Рома
Севиля се върна на трона си в Лига Европа след победа с дузпи срещу Рома
Южна Корея използва изкуствен интелект, за да изчисли теглото на Ким Чен-ун
Южна Корея използва изкуствен интелект, за да изчисли теглото на Ким Чен-ун