НОВИНИ

Кабинетът отпуска близо 32 млн. лева за закупуване на модернизирани вагони за БДЖ

Николай Минков
от Николай Минков
13:08, 01.04.2024 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Снимка: БТА
Слушай новината

Извънредно заседание на кабинета "Денков". Причината - вземане на важни решения, които да осигурят плавен преход към работата на служебния кабинет. Това обяви премиерът в оставка Николай Денков преди правителственото заседание.

Едва час и половина продължи днешното извънредно правителствено заседание, чиято амбициозна задача беше повишаване доходите в сферата на образованието и културата и стартиране на програми за репродуктивно здраве. Това обяви премиерът в оставка Николай Денков.

Тази седмица правителството ще заседава два пъти. Необичайният график се дължи на недовършени задачи пред кабинета "Денков", обяви премиерът в оставка Николай Денков:

"Като поехме ангажимент да свършим максимален брой задачи и да осигурим плавен преход към работата на служебното правителство."

Правителството одобри 72 млн. лева допълнително към бюджетите на просветното министерство, министерството на културата и за общините за увеличаване на възнагражденията на дейности за музеите, галериите, библиотеките и читалищата. Кабинетът отпуска други 32 млн. лева на БДЖ за купуване на 76 модернизирани вагона от "Дойче бан".

И още 15 млн. лева на здравното министерство за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и репродуктивното здраве на жените.

Николай Денков - министър-председател в оставка: "Това е мярка, която има пряко отношение към решаване на демографската криза в страната."

Правителството прие реда за въвеждане в експлоатация на автоматизираната система за издаване на така наречената "синя карта", която дава възможност на чужденци от трети страна да работят у нас.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрите състезателки в света ще стартират на Световната купа по художествена гимнастика в София
Най-добрите състезателки в света ще стартират на Световната купа по художествена гимнастика в София
Температури около 30 градуса и днес
Температури около 30 градуса и днес