НОВИНИ

Камила Валиева през сълзи: Радостна съм, но и емоционално изтощена

Камила Валиева
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
05:40, 15.02.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Емоционално изтощена. Така се чувства руската фигуристка Камила Валиева след допинг скандала, който се разрази през последните дни.

Днес след 12.00 часа тя започва участието си в индивидуалната надпревара при жените на Олимпийските игри в Пекин.

Камила Валиева даде кратко интервю за руската национална телевизия, след като запази мълчание докато изчакваше развитието по своя казус, както и разрешението на Спортния арбитражен съд да бъде допусната за участие.

15-годишната състезателка не успя да сдържи сълзите си, докато говореше.

„Последните дни бяха много трудни за мен, нямам вече емоции. Радвам се, но съм и емоционално изтощена. Затова има само сълзи от щастие и малко огорчение. Но, разбира се, съм щастлива, че съм на Олимпийските игри, ще се опитам да представя страната ни колкото е възможно по-добре“, сподели Камила Валиева.

Тя се превърна в първата жена, изпълнила четворен скок на Олимпийски игри, но след отборната надпревара стана ясно, че е дала положителна допинг проба през декември.

„Това е един от етапите, през които трябва да премина. Получавам много пожелания, вяра. Дори видях банерите в Москва, много е хубаво, в такъв труден момент - тази подкрепа е много важна за мен. Треньорите ме подкрепят. Мислех, че ще бъда сама, но най-близките ми хора никога няма да ме напуснат“, сподели 15-годишната състезателка.

Заседанието на Спортния арбитражен съд продължи седем часа. Камила Валиева е дала показания пред тричленния състав, който я допусна да продължи участието си.

„Стоях седем часа, имахме само една почивка от 20 минути. Седях и гледах. Беше много трудно, но това очевидно е един от моментите, от етапите, през които трябва да премина“, сподели още тя.

Камила Валиева тренира под ръководството на Етери Тутберидзе. Фигуристката е актуалната шампионка на Европа, тя държи световните рекорди за резултати в кратката програма (90.45 точки), във волната (185.29) и в общия резултат (272.71).

С 15 стартов номер в кратката програма ще участва и българката Александра Фейгин. Гледайте развитието на състезанието от 13.00 часа по БНТ и онлайн на bntnews.bg/sport.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затопляне и повече слънчеви часове тази седмица
Затопляне и повече слънчеви часове тази седмица
Петима олимпийци ще ни представят във вторник в Пекин
Петима олимпийци ще ни представят във вторник в Пекин