НОВИНИ

Канадец пострада при падане по време на тренировката преди Световната купа в Банско, откараха го с хеликоптер

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:23, 09.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Канадският скиор Лиъм Уолъс е е бил откаран с медицински хеликоптер в София след падане по време на официалната тренировка преди двата старта през уикенда от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско, съобщиха от организаторите.

По-рано днес министърът транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков написа в профила си в социалните мрежи, че се е наложила намесата на системата за въздушна медицинска помощ (HEMS) заради участник в надпреварата, който е претърпял инцидент.

Медицинският екип на пистата е преценил, че състоянието на Лиъм Уолъс налага извикването на хеликоптер, който е превозил 24-годишния канадец до София. Словашкият хеликоптер, който се ползва за предстоящия кръг от Световната купа, е откарал Уолъс до специализираната площадка в болница "Св. Екатерина" в София, след което той е бил прехвърлен в Пирогов.

Организаторите в Банско засега не уточняват какви наранявания е получил канадеца, както и какво е неговото състояние след падането.

Припомняме ви, че през уикенда българският зимен курорт ще приеме две състезания от Световната купа по ски алпийски дисциплини - гигантски слалом (10 февруари) и слалом (11 февруари).

Тази вечер от 18:00 часа пък на Централния площад в Банско ще се проведе и официалната церемония по откриването на надпреварата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СГС: Обезпечителните мерки срещу Мартин Божанов са отменени, няма дело за конфискация на имуществото
СГС: Обезпечителните мерки срещу Мартин Божанов са отменени, няма дело за конфискация на имуществото
Байдън: Паметта ми е добра
Байдън: Паметта ми е добра