НОВИНИ

Кипърски митрополит оцени високо решението да останат отворени храмовете в България

кипърски митрополит оцени високо решението останат отворени храмовете българия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 13.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
По света

Решението храмовете в България да не бъдат затворени беше оценено високо от кипърския митрополит на Морфу Неофит, съобщава сайтът Добротолюбие.

Гръцкият митрополит критикува остро премиера на Гърция и президента на Кипър, че са затворили храмовете в техните държави и дава за пример българското правителство.

Сега, когато затваряме църквите и забраняваме светото Причастие и плашим народа да не идва, все едно да затваряме болниците и аптеките. Когато искаме, начини има, като хигиена и т.н. Вярващият сам трябва да реши дали да се причасти. Както имат права невярващите, така имат права и вярващите, но днес правата на вярващите са отнети. Днес дълбоко благослових министър-председателя на България, който каза: „С властта, която имам, всичко мога да направя, но не мога да затворя Църквите. Това е над мен.“. Знаете ли какво благословение ще има България, това се потвърждава и от факта, че св. Никифор Прокажения се яви и ще пази страната - казва митрополитът, цитиран от "Добролюбие".

По-късно стана ясно, че е започнало разследване срещу митрополит Неофит, защото на неделната литургия присъствали вярващи, въпреки забраната на кипърските власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще сработи ли мярката 60/40?
Ще сработи ли мярката 60/40?
Местни продукти във веригите магазини: Как производители и търговци приемат решението?
Местни продукти във веригите магазини: Как производители и търговци приемат решението?