НОВИНИ

Концертът на Мирей Матийо в НДК се отлага за догодина

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:16, 18.11.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Култура
концертът мирей матийо ндк отлага догодина

Срещата с примата на френската музика Мирей Матийо се отлага за 31 октомври 2021 г.

Решението е взето заради безпрецедентната ситуация във Франция и целия свят. Желанието на организаторите е да поднесат едно незабравимо изживяване на всички фенове на Мирей Матийо в пълния му блясък и мащаб. В този момент обаче подготовката е възпрепятствана от невъзможността да се провеждат концерти от международен ранг поради намаляването на капацитета на залите и риска от разпространението на COVID-19.

Настоящата ситуация изисква разумни действия и поемане на отговорност към публиката, защото най-важна е безопасността и спокойното провеждане на събитието. Всички билети, закупени за концерта в НДК, важат без необходимост от презаверяване за новата.

„Винаги пея за любов, това е начинът, по който се изразявам“, споделя Мирей Матийо. Изпяла е над 1200 песни на 8 езика и продава над 200 милиона албума. През 2018-а, след 13 години затишие, издава албума „Mes Classiques“, в който отдава почит на любимите си творби от света на класическата музика и посвещава на паметта на майка си. За албума Матийо записва 18 красиви песни на седем езика – френски, английски, немски, испански, италиански, руски и латински.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефнос Циципас оцеля срещу Рубльов
Стефнос Циципас оцеля срещу Рубльов
Над 100 души са арестувани след снощните демонстрации в Атина
Над 100 души са арестувани след снощните демонстрации в Атина