НОВИНИ

Крейчикова и Синякова вдигнаха четвъртата си титла от Големия шлем при дуетите

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:12, 30.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
крейчикова синякова вдигнаха четвъртата титла големия шлем дуетите
Слушай новината

Чехкините Барбора Крейчикова и Катерина Ситнякова завоюваха своята четвърта титла от Големия шлем като тандем, след като спечелиха женския турнир на двойки на тазгодишния Australian Open.

На финала чешкият тандем, поставен под №1 в турнира, осъществи обрат срещу Анна Динилина от Казахстан и Беатрис Хадад Маяс от Бразилия за крайното 6:7(3), 6:4, 6:4.

В първия сет Хадад Мая и Динилина на два пъти имаха пробив аванс, но и в двата случая първите поставени съумяваха да стигнат до равенство. В крайна сметка се стигна до тайбрек, който бе спечелен от бразилско-казахстанския дует след 7-3 точки.

Чехкините отговориха с ранен пробив в началото на втория сет, който се оказа напълно достатъчен по пътя им към успеха с 6:4.

В решителната част Крейчикова и Ситнякова реализираха два поредни пробива, за да поведат с 5:2 и макар единият от тях да беше върнат, чехкините сложиха точка на спора, когато отново сервираха за титлата в десетия гейм.

По този начин Барбора Крейчикова и Катерина Ситнякова завоюваха своята първа титла в "Мелбърн Парк", след като през миналата година те загубиха във финала от Елизе Мертенс и Арина Сабаленка.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Божинов: Имам какво още да дам на българския футбол
Валери Божинов: Имам какво още да дам на българския футбол
С мобилни камери се борят срещу незаконна сеч в Пловдивско
С мобилни камери се борят срещу незаконна сеч в Пловдивско