НОВИНИ

Куман след резила с Ейбар: Битката за титлата се усложни

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:42, 30.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Български футбол

Отборът на Барселона изпита сериозни трудности при липсата на Лионел Меси и завърши при равенство 1:1 у дома с Ейбар, като наставникът на каталунците Роналд Куман призна, че шансовете на тима му за титлата са намалели след изненадващото равенство.

Нидерландецът заключи, че съставът трудно ще се пребори за шампионската титла, като сподели, че тимът му не е играл с нужния интензитет.

„Ако гледам реалистично на ситуацията, битката за титлата се усложни. Няма нищо невъзможно, но трябва да осъзнаем разликата до върха. Атлетико ми изглежда като много силен отбор. Те не допускат много голове“, започна той.

„Блаугранас“ бяха без Меси, който получи допълнителна почивка от Куман, като получиха нов удар в края, когато Филипе Коутиньо излезе принудително заради проблем в лявото коляно. Тимът е на шеста позиция, на седем точки от Атлети, с два мача повече от „дюшекчиите“.

Куман призна, че Меси е липсвал на каталунците.

„Не искам да казвам, че ни липсваше опит. Тимът е в преходен период. Имаме проблеми и с контузени. Играем с млади играчи – днес те бяха петима или шестима, но притежавахме и опит. Липсваше ни Лео, който прави разликата. Но все още оставаме с усещането „Как така не спечелихме?“ Създадохме достатъчно положения, пропуснахме дузпа и допуснахме гол. Не може да бъде заключено, че Барса играе по-добре без Меси. Той е на друго ниво. Като цяло, изиграхме добър двубой, но индивидуални грешки ни костваха победата“, завърши нидерландският специалист

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жълт код за силен вятър до края на деня в много райони в страната
Жълт код за силен вятър до края на деня в много райони в страната
Левски показа вратата на още един
Левски показа вратата на още един