НОВИНИ

Легендата Валентино Роси официално обяви, че слага край на кариерата си

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:36, 06.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
легендата валентино роси официално обяви слага кариерата
Слушай новината

Седемкратният световен шампион в Мото ГП Валентино Роси оповести, че сезон 2021 ще бъде последен за него сред най-бързите пилоти на две колела в света.

Освен седемте му триумфа в кралския клас, "Доктора" има и две световни титли в по-ниските класове - една при 125-кубиковите и една при 250-кубиковите.

42-годишният италианец обяви решението си вчера по време на извънредна пресконференция преди Гран При на Щирия, 10-ти кръг от тазгодишния сезон в Мото ГП.

"Реших да спра в края на този сезон. За съжаление, това ще бъде последният ми сезон като пилот. Това е труден момент. Беше дълго пътуване, но и забавно.

Резултатите решават. Беше трудно. Имах възможността да продължа с моя екип и брат ми, но така е добре. Не мога да се оплача от кариерата си", сподели легендарния №46.

Така, Роси слага край на своята невероятна кариера, която продължи 25 години, последните 20 от които преминаха изцяло в клас "Мото ГП".

До момента в своята кариера пилотът с №46 има записани 115 победи и 235 подиума в общо 423 старта в мотоциклетните надпревари.

Въпреки отказването си от спора, Роси ще остане част от Мото ГП като собственик на отбора на "Aramco Racing Team VR 46", който през сезон 2022 ще използва машини на "Дукати", а един от пилотите на тима ще бъде Лука Марини, който е полубрат на Роси.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха дарителска сметка за пострадалите след пожара в Старосел
Откриха дарителска сметка за пострадалите след пожара в Старосел
МОН: Университетите да представят условията си за прием през 2022 г. до края на октомври
МОН: Университетите да представят условията си за прием през 2022 г. до края на октомври