НОВИНИ

Любо Ганев: Целта пред националните ни отбори по волейбол е участие на четвъртфиналите на европейските първенства

любо ганев целта националните отбори волейбол участие четвъртфиналите европейските първенства
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:37, 24.08.2023
Чете се за: 03:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Очакванията ми преди всичко са момчетата да са здрави. Момичетата вече минаха първата фаза на еврошампионата в Италия, продължават към осминафиналите, целта и пред двата отбора е участие на четвъртфинал. Това каза президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

Той, заедно с треньора на мъжкия национален отбор Пламен Константинов и състезатели на отбора се включиха в инициатива на официалния партньор на волейболната централа.

Първата среща на България в еврофиналите е във вторник (29 август) срещу Испания от 20:30 часа. В групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия, като в следващата фаза на турнира продължават първите четири отбора в класирането. Всички срещи от групата ще се играят в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Ганев допълни, че пожелава на отбора да са здрави, да зарадват българските фенове, да направят хубави мачове, защото по думите му е сигурен, че след всяка победа на българския отбор поне с 20 процента ще се увеличава публиката в залата и феновете пред телевизионните екрани.

„Нашата цел е да върнем отново имиджа да българския отбор като най-популярния, най-атрактивния и най-успешния колективен спорт, защото нашите момчета го заслужават. Те могат да го направят и всички вярваме в тях“, обясни президентът на централата.

Запитан дали смяната на поколенията е довела до спада в игрите на националния отбор Любо Ганев каза, че не е само това.

„Много от другите отбори са израснали, много от състезателите от другите тимове играят в силни първенства, така че е нормално“, смята той.

Според Ганев в последните години лицето, което българският волейбол показваше и при мъжете, и при жените не е реалното.

„Много е трудно да станеш домакин на Европейско първенство, изискванията стават все по-големи и по-големи“, коментира още Любомир Ганев и припомни, че България е кандидатствала за това първенство преди четири години и допълни, че се радва, че Европейската централа - CEV одобри кандидатурата.

„Мисля, че факторът домакинство е важен от няколко аспекта. Първо – искаме да направим максималното, защото знаете, че вкъщи и стените помагат, да дадем на тези момчета и на щаба този фактор – седмият играч – това е нашата, българска публика, която във Варна е страхотна“, заяви президентът на Българската федерация по волейбол.

По думите му публиката във Варна е доказала последните повече от 25 години, че е най-добрата волейболна публика.

„Естествено ефектът, който целим с хубавите мачове, е да запалим повече фенове да ни гледат пред телевизора и повече деца да се записват да практикуват нашия любим спорт“, каза още Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол, всеки един отбор от групата е конкурент за първото място
Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол, всеки един отбор от групата е конкурент за първото място
Отбелязаха 135 години от рождението на Дора Габе
Отбелязаха 135 години от рождението на Дора Габе