НОВИНИ

Локомотив Пловдив посреща Хебър в първия мач от 12-ия кръг на Първа лига

Два мача ще се изиграят в петък 13-и.

Локомотив Пловдив Хебър Пазарджик
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
08:20, 13.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

С два мача в петък, 13 септември, стартира изтегленият 12-и кръг в Първа лига. От 17:00 часа Локомотив Пд посреща Хебър, а от 19:30 Ботев Враца е домакин на Спартак Варна.

Локомотив Пловдив се намира на шестото място във временното класиране с актив от 11 точки. "Черно-белите" могат да влязат в топ 4 при успех над Хебър. Отборът игра контрола в паузата, като загуби от Берое с 0:1. В последния си мач в първенството тимът на Любо Пенев направи 1:1 с Локо София. Последният успех на Локо Пловдив бе драматична победа с 3:2 в гостуването на Септември София на 26 август.

Хебър има само 4 точки в своя актив и заема 15-то място във временното подреждане. Гостите записаха първа победа за сезона в миналия кръг, когато надвиха Берое с 3:1 в Стара Загора. Отборът на Хебър завърши наравно 2:2 с Арда в контрола на 6 септември. Забелязва се известно подобрение в резултатите на гостите, но трудно ще вземат нещо от визитата на Локо Пловдив.

Месеци по-късно, Христо Янев се завръща начело на Ботев Враца. В седем кръга тимът допусна пет загуби и взе две победи, като е с най-много инкасирани попадения – 14.

След сагата с Томаш, начело на Спартак Варна застава нежеланият от феновете Кирякос Георгиу. „Соколите“ впечатляват до момента и това се очаква да продължи. До тук те не се разписаха единствено при нулевото равенство с Левски, а всички пет попадения допуснаха навън. Към групата се присъедини и централният бранител Франьо Пърце, който пропусна последната среща срещу Левски заради контузия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военният министър: Всичко, което се дава на Украйна е декларирано и е на база на действащи решения на Народното събрание
Военният министър: Всичко, което се дава на Украйна е декларирано и е на база на действащи решения на Народното събрание
Румен Йончев: Доган ще се върне в активната политика за тези избори
Румен Йончев: Доган ще се върне в активната политика за тези избори