НОВИНИ

Мартин Чой и екипиът му не завършиха в "24 часа на Льо Ман"

мартин чой екипиът завършиха часа льо ман
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:05, 21.04.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български мотоциклетист Мартин Чой и неговият отбор MACO Racing Team не успяха да завършват състезанието "24 часа на Льо Ман", а Yoshimura SERT постигна изненадваща победа в първия кръг за годината в Световния шампионат по мотоциклетизъм за издръжливост (EWC).

Промените в отбора на Чой с №14 започнаха още преди началото на легендарното състезание, тъй като хърватинът Мартин Вугринец се контузи и трябваше да бъде заменен от австриеца Макс Мелцер. Самият мотор също получи дефект, предизвикващ вибрации в предницата на Ямаха.

Трудностите продължиха да се натрупват за MACO Racing Team и отборът в крайна сметка отпадна след голяма катастрофа на австриеца Мелцер, след като до този момент Мартин Чой и неговите съотборници бяха завъртели 414 обиколки.

В челото на колоната пък победата грабна представителният тим на Сузуки - Yoshimura SERT, за който караха Грег Блек (Франция), Етиен Масон (Франция), Дан Линфуут (Великобритания). Техният успех дойде изненадващо на фона на падане за Грег три часа след старта състезанието, което остави отборът на пет обиколки от лидера.

На второ място завърши екипът на BMW Motorrad с пилоти Иля Михалчик (Украйна), Силван Жинтоли (Франция), Маркус Райтербергер (Германия).

Трети останаха Николо Канепа (Италия), Марвин Фритц (Германия) и Карел Ханика (Чехия) за отбора на Ямаха. Състезателите на YART бяха начело в тъмните часове на надпреварата, но рано сутринта падане не чеха наложи мотора да влезе в гаража за 18-минутен ремонт, който в крайна сметка лиши тимът от шансовете му за победа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 не се победиха
Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 не се победиха
Ян-Ленард Щруф спечели на родна земя първа титла в кариерата си
Ян-Ленард Щруф спечели на родна земя първа титла в кариерата си