НОВИНИ

Мартин Чой най-бърз в свободните тренировки преди Гран При България

мартин чой сбъднах мечтата подиум световно първенство мотоциклетизъм
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 27.05.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отлично начало на състезателния уикенд за Мартин Чой (ЕКО BMW МС 77 рейсинг тийм), който даде най-бързи времена в свободните тренировки преди поредните два кръга от календара на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм в клас "SuperBike1000", които ще се проведат в събота и неделя на летищен комплекс "Долна Митрополия“ в Плевен.

В първата тренировка за време Чой спря хронометрите на 1:33.4 минути, а във втората беше още по-бърз и свали една секунда – 1:32.4.

"Чувствам се по-уверен и готов за състезанията в събота и неделя. Колкото повече дни минават от операцията на ръката, толкова по-добре за мен и вече съм към края на рехабилитационната програма, която беше изготвена . Отново ще карам със специална превръзка, както миналия уикенд в Сърбия, но това не ме притеснява или да ми пречи. Концентриран съм максимално да започна Републиканския шампионат с две победи и това е голямата цел пред мен и екипа ми тук. Дано да дойдат и повече хора да гледат състезанията през уикенда, винаги е по-интересно пред публика“ , сподели Мартин Чой веднага след последната тренировка на пистата.

В събота състезанието в клас SuperBike1000 ще започне в 16:30, а в неделя от 14:30 часа. Входът за публика на летищния комплекс в Долна Митрополия, Плевен е безплатен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18 месеца са нужни за техническото приемане на еврото на 1 януари 2024 г.
18 месеца са нужни за техническото приемане на еврото на 1 януари 2024 г.
Тийнфестивал среща фенове с най-харесваните интернет звезди
Тийнфестивал среща фенове с най-харесваните интернет звезди