НОВИНИ

Мартин Чой с рекордна 31-а шампионска титла по мотоциклетизъм

мартин чой рекордна шампионска титла мотоциклетизъм
bnt avatar logo
от БНТ
12:16, 16.10.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български състезател по мотоциклетизъм на писта Мартин Чой ( ЕКО БМВ МС 77 рейсинг тим) спечели за 31-и път в своята кариера титлата на България в пистови шампионати.

Поредното отличие беше факт в неделния следобед в Серес (Гърция), където Чой победи конкуренцията в клас Superbike 1000, като освен първото място за националния ни шампионат българинът триумфира и в BMU European Championship.

Преди последния кръг за сезона Чой водеше оспорвана битка с гръцкия състезател Димитриос Каракостас, но и в двете заключителни надпревари завърши пред него, с което си гарантира титлата в SBK, а след финала беше посрещнат заслужено с аплодисменти от местната публика.

"Много съм щастлив и горд от постигнатото. Беше поредния силен и оспорван сезон, в който карах освен за Републиканския, BMU European Championship и в Световния ендуранс шампионат. Знаех какво ме очаква в Серес и битката за първото място, но бях подготвен и концентриран през двата състезателни дни. Искам да благодаря на всички мои спонсори и партньори, които ме подкрепиха за поредна година. Огромно уважение и респект към всички тях, а и към целия ми екип. Невероятни професионалисти и приятели. Свърших си работата и сега ще почина малко, за да отделя време за семейството си. За следващата година има време да мисля, но отново целите ми ще бъдат първи места във всяко състезание", сподели след края на надпреварата Мартин Чой.

Българският топ пилот беше изненадан от екипа си, които му бяха направили специални фланелки по случай двойния успех в Серес.

Каската, с която Чой излезе на награждаването също беше брандирана с надписи за първото място и рекордната 31-ва шампионска титла в пистовите надпревари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата прекрати делото за смъртта на Любомир Милчев-Денди
Прокуратурата прекрати делото за смъртта на Любомир Милчев-Денди
Сигнал за бомба евакуира русенско училище
Сигнал за бомба евакуира русенско училище