НОВИНИ

Мартин Кавдански: Ботев Враца може да гони 8-10 място

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:39, 01.07.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
мартин кавдански ботев враца гони
Снимка: ПФК Ботев Враца
Слушай новината

Завърналият се в отбора на Ботев Враца бранител Мартин Кавдански даде интервю за клубния сайт на врачани, в което сподели очакванията си за новия сезон и целите пред тима.

Опитният защитник заяви, че се чувства щастлив отново да носи екипа на "зелените" и допълни, че до този момент подготовката на отбора върви по план.

"Щастлив съм, че съм тук. Винаги съм се чувствал като у дома. Изпълняваме плана на треньорското ръководство и се движим добре. За мен резултатите в контролите не са от голямо значение, защото шампионатните мачове са различни. Когато побеждаваш в приятелските мачове ти дава допълнително самочувствие", започна Кавдански.

Юношата на Левски изрази оптимизъм, че през следващия сезон Ботев Враца ще бъде по-силен отбор в сравнение с последната кампания и допълни, че според самия него 8-10 място е реалистична цел пред клуба.

"Мисля, че отборът ще е по-силен от предишния сезон. Видяхте, че няколко човека, бивши играчи, се върнахме. С още няколко нови попълнения отборът ще изглежда по различен начин. За мен група с 16 отбора е позитивно, но тепърва ще разберем. Реално мисля, че може да гоним място от 8-10 място. Много е важно в един шампионат как започваш и постепенно да набираш скорост. Надявам се да тръгнем позитивно", заяви бранителят.

Накрая Мартин Кавдански сподели очакванията си за работата с треньора Росен Кирилов.

"За първи път работя с Росен Кирилов, но имам наблюдение от работата в другите отбори. Доволен съм, че ще работя с него, защото имам какво да науча. На феновете на Ботев искам да кажа само едно – да са здрави и да подкрепят отбора, както винаги са го правили", завърши Мартин Кавдански.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДПС: Петков и Василев трябваше да бъдат в зала, за да кажат коя е истината за руските дипломати
ДПС: Петков и Василев трябваше да бъдат в зала, за да кажат коя е истината за руските дипломати
Петков: Асен Василев е кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната"
Петков: Асен Василев е кандидатът за премиер на "Продължаваме промяната"