НОВИНИ

Мъж изпепели 8 таксита в пловдивско село

мъж изпепели таксита пловдивско село
bnt avatar logo
от БНТ
11:01, 25.03.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Шест таксита, бус и друг автомобил бяха опожарени в село Ягодово. Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за палеж. Извършителят е заловен. През разследващите обяснил, че преди време загубил портфейл с голяма сума в такси и оттогава мразел фирмата, която развива дейност с опожарените коли. Имал и стари спорове с таксиметрови шофьори.

В сутрешните часове на 24 е получен сигнал на 112 за горящи автомобили в село Ягодово. Патрули на полицията и пожарната от Пловдив на място изгасили пожара, но нанесените материални левове според собственика са за десетки хиляди лева. Колите били на паркинг в непоследствена близост до автосервиз. Те са собственост на жена, която живее на съпружески начала с таксиметров превозвач, който от години развива бизнес в Пловдив.

На място е установено, че автомобилите били без акумулатори, което изключва причина за избухването на пожара да е техническа неизправност. Пред екип на БНТ собственичката по документи на опожарените коли, заяви, че няма конфликт с никого, но подозира опит за сплашване.

След бързи издирвателни и оперативни действия на полицията извършителят на палежа е заловен. Мъжът не е криминално проявен.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение, а прокуратурата ще иска постоянно задържане под стража.

Ще бъдат изготвени и пожаро-техническа, видео и химическа експертизи. Според закона наказанието за палеж е от 1 до осем години лишаване от свобода.

"Момче на 27 години от село Крислово, направил самопризнания, посочил че е направил запалителна течност, смес от бензин дизел, с която запалвал колите. Причините са в процес на изясняване. Неговите обяснения по делото са, че преди известно време бил загубил портфейл с 500 лева в такси и оттогава бил намразил тази таксиметрова фирма преди месец два се бил карал с шофьор", каза говорителят на Районна прокуратура - Пловдив Атанас Илиев.

"Ще работим по всички посоки и версии", каза районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев"

Собственикът на автомобилите Мария Пеева каза: "Абсолютно е опит за сплашване, аз лично за себе си мога да кажа, че успяха да ме сплашат, изключително съм разстроена от случката, не го побирам как можа да се случи и не знам на каква основа е.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-добрата джудистка на България поднови тренировки
Най-добрата джудистка на България поднови тренировки
Фурнаджиев в "Денят започва": Борислав Михайлов може да се завърне начело на БФС
Фурнаджиев в "Денят започва": Борислав Михайлов може да се завърне начело на БФС