НОВИНИ

Мъж от Велико Търново е готов да предостави къщата си за гости на лекари

bnt avatar logo
от БНТ
23:10, 25.03.2020
5846
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Мъж от Велико Търново е готов да предостави къщата си за гости на медици, които искат да се изолират от семействата си до овладяването на епидемията от COVID- 19.

Дончо Бораджиев споделя, че се надява примера му да последват и други собственици на хотели, които в момента са затворени за посетители.

Вече две седмици къщата за гости е затворена за посетители, собствениците й обаче решили, че могат да използват базата й, за да помогнат.

Дончо Бораджиев – собственик: Ясно е, че бизнеса в момента няма да върви, а къщата в момента само стои. Поставих се на мястото на медиците и съвсем спонтанно решихме, че ще я предоставим при нужда, защото при всички положения ще трябва хора сами да се поставят под карантина, за да предпазят други.

Жестът е безвъзмезден. Медицинските служители, които се настанят, ще ползват цялата база на къщата, спазвайки всички инструкции на здравните власти.

Дончо Бораджиев – собственик: Всяка стая си има собствен санитарен възел, отделно си имат общо кухненско помещение.

Дончо Бораджиев казва, че в тази ситуация всеки трябва да се замисли с какво би могъл да бъде полезен.

Дончо Бораджиев – собственик: Аз продължавам да си задавам въпроса, какво първо ние ще направим за държавата, разбирайте обществото и чак тогава да чакаме на нея. Това е моето възпитание и докато мога ще продължавам да правя първо аз, преди да очаквам другите.

Къщата има и богата история. Била е дом на най-верния съратник на Васил Левски - Христо Иванов - Големия, а в нея той посрещал много от революционерите за българската свобода.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бременна жена от Банско премина през блокадата, за да роди
Бременна жена от Банско премина през блокадата, за да роди
Руски Су-27 се разби в Черно море
Руски Су-27 се разби в Черно море