НОВИНИ

Микел Артета: Далеч сме от желаното ниво

bnt avatar logo
от Димитър Русев
12:35, 17.11.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
микел артета далеч сме желаното ниво

Мениджърът на Арсенал - Микел Артета заяви, че "артилеристите" са преминали през немалко трудности пред последните 3-4 месеца от годината.

"За нас беше трудно време през последните три или четири месеца, много неща се случиха", сподели Артета

Артета заменя Унаи Емери в Емирството през Декември миналата година, и му възложили да подобри няколко елемента от играта на Арсенал.

Той води клуба към триумф за Купата на Англия, а също и впечатляваща победа във Висшата лига над европейския шампион Ливърпул.

Непоследователното начало на новата кампания - включително домакинското поражение от Астън Вила с 3:0 в последния мач преди международната пауза, която остави Арсенал на 11 - то място в таблицата - донякъде подкопава оптимизма около клуба.

"Страхувам се, че имаме дълъг път", каза Артета пред официалния сайт на клуба.

"Това е част от процеса. Резултатите трябва да бъдат незабавни и предизвикателството, което поставяме пред Клуба, който представляваме, е да спечелим всяка игра във всяко състезание възможно най-бързо."

"Досега сме изиграли 14 мача във всички турнири през този сезон, спечелихме 10 и загубихме четири, а четири от тях бяха във Висшата лига, така че това е малко небалансирано."

"Трябва да се установим и всички трябва да разберат къде сме сега, но виждам бъдещето като наистина светло. Аз съм наистина позитивен човек и съм склонен да науча много повече, когато нещата не вървят добре и имаме поражение, както направихме онзи ден, което наистина боли след представянето на Олд Трафорд.

"Трябва да разберем защо се е случило това, да бъдем наистина критични преди всичко със себе си и да се опитаме да разберем по-добре играчите и да им дадем повече решения, за да спечелим повече футболни мачове."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно до края на деня
Облачно до края на деня
Във Варна вече извличат кръвна плазма
Във Варна вече извличат кръвна плазма