НОВИНИ

Националният "Отбор на надеждата" научи жребия си за световното за бездомни хора в САЩ

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:26, 08.07.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален "Отбор на надеждата" ще започне участието си на световното първенство по футбол за бездомни хора срещу състава на Република Корея.

Двубоят от група "А" на социалния Мондиал ще се играе от 21:30 часа българско време и ще бъде излъчван пряко в YouTube канала на фондация Homeless World Cup.

Останалите съперници на българския тим в първата групова фаза на турнира са актуалният шампион Мексико, домакинът САЩ, Италия, Индонезия и Пакистан. Това отреди жребият, теглен от организаторите на шампионата преди броени часове в кампуса на Калифорнийския щатски университет.

Двубоите от световното първенство ще се играят на стадиона за американски футбол "Хорнет Стейдиъм" в Сакраменто.

"Отбор на надеждата" беше поставен във втора урна при тегленето на жребия, след като беше позициониран на шеста позиция в актуалната ранглиста на участниците в Homeless World Cup 2023.

"Не можем да определим жребия като добър или лош, тъй като все още не знаем какво е качеството на другите състави. Щеше да ни е много трудно срещу всеки един от отборите в първа урна – Мексико, Чили, Бразилия и Португалия. Погледнато от тази гледна точка е добре, че срещаме актуалния световен шампион още в първата групова фаза, за да го избегнем евентуално във втората", коментира националният селекционер на "Отбор на надеждата" Борислав Фердинандов.

Броят на участниците в тазгодишния Мондиал е 28, въпреки че за участие бяха поканени 48. Причината за същественото редуциране на тимовете е стриктният визов режим за влизане в САЩ и скъпото пътуване дотам.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швцонтек и Пегула се класираха за осминафиналите на Уимбълдън, Жабер стигна третия кръг
Швцонтек и Пегула се класираха за осминафиналите на Уимбълдън, Жабер стигна третия кръг
Катастрофа затруднява движението по Северната тангента
Катастрофа затруднява движението по Северната тангента