НОВИНИ

Надал: Не вярвах, че отново ще мога да се боря за лидерското място в световната ранглиста

надал вярвах отново мога боря лидерското световната ранглиста
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 15.08.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на рекордните 22 титли от турнири в „Големия шлем“ Рафаел Надал сподели вълнението си от факта, че в идните седмици ще получи шанс отново да се изкачи на върха в класацията на световната тенис ранглиста при мъжете.

Левичарят от Майорка се завърна на корта за двубоите от „Мастърс“ турнира в Синсинати, след като се възстанови от скъсване на мускулната стена в областта на корема, която получи преди полуфиналния сблъсък с Ник Кирьос от тазгодишното издание на „Уимбълдън“. Травмата принуди Надал да се оттегли от втория за годината турнир от „Големия шлем“.

Към момента лидер в генералното подреждане е руснакът Даниил Медведев, а Матадаорът заема трето място, но при определени обстоятелства още следващия понеделник да бъде отново номер 1.

"За мен да имам този шанс означава много. Не очаквах, че това отново ще ми се случи. Най-важното е да остана здрав и да играя в турнирите, в които искам да участвам. Няма да играя повече от това, което считам, че ми позволява тялото", коментира Надал, който може да измести Медведев, ако спечели титлата в Синсинати, а руснакът отпадне преди четвъртфиналите.

Надал е втори поставен в схемата в Синсинати и започва от втория кръг на турнира, където ще срещне хърватина Борна Чорич или квалификанта Лоренцо Музети.

"Ще дам всичко от себе си във всеки турнир, в който участвам, без значение дали имам шанс да стана номер 1, но съм много щастлив, че съм в тази позиция", допълни Рафа, който има четири титли от началото на сезона и баланс от 35 победи и само 3 загуби за годината.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдов хирург от болница в Стара Загора е лекарят, оказал първа помощ на ранените на "Тракия"
Съдов хирург от болница в Стара Загора е лекарят, оказал първа помощ на ранените на "Тракия"
Безработицата остава рекордно ниска - 4,2%
Безработицата остава рекордно ниска - 4,2%