НОВИНИ

Надал определи като "крайно нечестно" решението на Уимбълдън за играчите от Русия и Беларус

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:56, 01.05.2022
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
надал надви алкарас битката поколенията финала индиън уелс
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал разкритикува организаторите на Уимбълдън за решението да не допуснат до участие в турнира представителите на Русия и Беларус.

Преди около десетина дни стана ясно, че тенисистите от тези две страни няма да получат право да участват в най-стария тенис турнир в света, а причината е войната в Украйна.

Въпреки това Надал смята, че това не е правилно спрямо руските и беларуските играчи и определи решението като "крайно нечестно".

"Това е крайно нечестно спрямо моите колеги. Какво могат да направят тези хора? Те не бива да носят вината за това, което се случва", коментира Матадора, който триумфира на "свещената трева" през 2008 и 2010 година.

Санкциите на практика означават, че на тазгодишния Уимбълдън участие при мъжете няма да могат да вземат световният №2 към този момент Даниил Медведев, №8 Андрей Рубльов, №26 Карен Хачанов, №34 Аслан Карацев и др.

При дамите пък турнира ще пропуснат двете най-добри тенисистки на Беларус Арина Сабаленка (№7) и Виктория Азаренка (№16).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона спря негативната серия на "Камп Ноу" с успех срещу Майорка
Барселона спря негативната серия на "Камп Ноу" с успех срещу Майорка
Частично слънчево затъмнение в Южна Америка
Частично слънчево затъмнение в Южна Америка