САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Най-малко 30 души са загинали след употреба на чист спирт в Истанбул

от БНТ , Източник: БГНЕС
09:46, 26.03.2020
Чете се за: 00:33 мин.
По света
души загинали употреба чист спирт истанбул

Най-малко 30 души са загинали, а още 20 са хоспитализирани през последните две седмици в Истанбул, след като са пили етанол, съобщи "Сабах".

Според официалната информация, по-голямата част от жертвите са граждани на Туркменистан. Освен, че пили етанол, те го втривали и в кожата си като средство за защита срещу заразяване с коронавирус. Властите уточняват, че хоспитализираните са в критично състояние.

Смъртта или пораженията, причинени вследствие консумацията на чист алкохол се превръща във все по-често срещан проблем при нарастващата пандемия COVID-19.

Причината експертите обясняват с неправилно възприетата информация за влиянието на разтвори на алкохолна основа върху коронавируса. В опита си да се предпазят, жертвите са консумирали опасни количества алкохол.

В Иран най-малко 194 души загинаха, а повече от 6 000 са се натровили от 6 март досега заради неправилна консумация на алкохол.

Хората могат да консумират напитки, съдържащи до 50 % алкохол. Консумацията на чист етанол може да доведе до алкохолно отравяне, което да има фатални последици.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БЧК в помощ на хората с увреден слух
БЧК в помощ на хората с увреден слух
КЕВР ще обсъди поевтиняването на газа и парното
КЕВР ще обсъди поевтиняването на газа и парното