НОВИНИ

Найден Найденов: Взехме това, което заслужаваме

Найден Найденов
Снимка: Костадин Андонов, БФВ
bnt avatar logo
от БНТ
12:08, 22.05.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за мъже под 22 години победи Унгария с 3:0 в мач за престиж на европейската квалификация в София.

Тимът ни загуби шансове за Европейското първенство, но според селекционера и състезателите най-важното е позитивния завършек.

„Всяка победа е важна, няма значение каква е ситуацията. Ние все още таим някаква минимална надежда за класиране, всичко ще стане ясно в утрешния ден. Важното е, че след тази тежка загуба вчера успяхме да се вдигнем и да излезем да играем за нас и за публиката. Взехме си това, което заслужаваме. Поздравявам момчетата, че се стегнаха, успяха да се представят на ниво и излязоха на терена да си направят удоволствие от играта. Психически днес бяха по-спокойни, срещу Франция напрежението беше много голямо. Победата си е победа. Хубавото е, че завършихме позитивно този турнир. Пожелах им на тези, които са по-големи да имат шанс да попаднат при мъжете, а на тези, които са по-малки - успехи в следващите изпитания“, сподели той.

Диагоналът Венислав Антов е радостен от категоричната победа над Унгария, но в него още таи разочарование след поражението от Франция

„След вчерашното разочарование срещу Франция бе много важно да победим. Направихме го по категоричен начин и това е радващо. Не успяхме да се класираме за Европейско, за съжаление. Най-добрият втори също се класира, съществува минимален шанс и очакваме развоя. Въпреки че не успяхме да изпълним задачата, за мен тази квалификация беше много полезна, защото бях с по-големите и това бе важен игрови опит“, заяви той.

Посрещачът Денис Карягин благодари на публиката за подкрепата и говори за разликата между юношеският и мъжкия волейбол.

„Първо искам да се извиня на всички, че не успяхме да се представим добре срещу един отбор, който не ни превъзхождаше толкова много. Направихме си изводите и си казахме, че днес трябва да излезем за публиката в залата и волейболните фенове. За тези, които са дошли да ни подкрепят, за което им благодарим. Надявам се, че днес не сме ги разочаровали. Срещу Франция загубихме основно на три елемента - сервис, слабо посрещане и на блокада. Те ни надиграха. Сами сме си виновни, защото не успяхме да покажем нашата игра. В мъжкия национален отбор са повикани най-добрите играчи. Радвам се, че съм там и ще продължа да се трудя и да давам всичко от себе си. Преходът между двата тима е труден, защото юношеският волейбол е различен от мъжкия, но се справям. Надявам се повече млади състезатели да направят този преход“, каза той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Производителите настояват ДДС за хляба да се възстановява ежемесечно
Производителите настояват ДДС за хляба да се възстановява ежемесечно
Мощите на Светите братя Кирил и Методий за първи път в България
Мощите на Светите братя Кирил и Методий за първи път в България