НОВИНИ

Нидерландия спечели Група "C" в последния мач на Горан Пандев за Северна Македония

нидерландия спечели група последния мач горан пандев северна македония
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 21.06.2021
Чете се за: 07:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на Нидерландия победи Северна Македония с 3:0 в двубой от последния трети кръг на Група "С" на УЕФА Евро 2020.

Двубоят на стадион "Йохан Кройф Арена" в Амстердам бе излъчен ОНЛАЙН ексклузивно за читателите на bntnews.bg!

Срещата започна с очаквана преса от страна на Нидерландия. Още във 2-ата минута "лалетата" можеха да поведат в резултата. Грешка на десния краен бранител Стефан Тричковски загуби топката през наказателното поле на Северна Македония, кълбото попадна в краката на Гравенберх, който стреля силно, но топката мина над напречната горна греда на стража Димитриевски.

В 9-ата минута Северна Македония откри резултата чрез Иван Тричковски. Страхотна триходова акция от страна на северномакедонците изненада отбраната на Нидерландия. Енис Барди проби в центъра и пусна пас към капитана Горан Пандев, който веднага изведе Иван Тричковски на стрелкова позиция срещу Маартен Стекеленбург. Крилото на домакините стреля в десния долен ъгъл на нидерландската врата и реализира, но попадението бе отменено заради милиметрова засада на северномакедонския футболист.

В 22-ата минута Северна Македония отново бе много близо да открие резултата. Съставът на Игор Ангеловски направи страхотна контраатака, в която Ариян Адеми отне топката в центъра на терена и я подаде към Горан Пандев. Нападателя на домакините пусна хитър пас с пета към Иван Тричковски. който стреля, но тежкият му изстрел нацели левия страничен стълб на Стекеленбург.

Две минути по-късно Нидерландия поведе в резултата. Северна Македония изгуби владеенето на топката пред наказателното поле на Нидерландия и това даде възможност на бързите нидерландски офанзивни футболисти да създадат бърза контраатака. Донийл Маален подаде към Менфис Депай, а той изведе Маален по лявото крило на северномакедонската защита. Младият нападател на "лалетата" нахлу в наказателното поле и необезпокоявано пусна успореден пас към Депай, който се разписа в долния десен ъгъл на Димитриевски.

Домакините от Северна Македония можеха да изравнят резултата в 41-ата минута, когато Енис Барди центрира от десен ъглов удар в наказателното поле на Нидерландия, Висар Муслиу изпревари Стефан Де Врай и стреля с глава, но далеч от вратата на Стекеленбург.

Набезите на нидерландските футболистите поразят вратата на Столе Димитриевски за втори път през първото полувреме така и не се материализираха и съответно двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:1 в полза на "лалетата" след гола на Менфис Депай в 24-ата минута.

Второто полувреме започна с великолепен шанс за състава на Франк Де Буур. В 50-ата минута Депай центрира от ляв ъглов удар в наказателното поле на Среверна Македония. Топката попадна на глава на Де Лихт, който я насочи силно в горния десен ъгъл на Столе Димитриевски, но Иван Тричковски самопожертвователно сложи главата си и изби топката от голлинията.

Резултатът стана 0:2 в полза на Нидерландия в 54-ата минута. Стивън Берхаус отне топката в полувината на Северна Македония и подаде към Менфис Депай, който нахлу отдясно в наказателното поле на Димитриевски и подаде успоредно към капитана Вайналдъм, който добута кълбото в мрежата на северномакедонската врата.

Северна Македония застраши вратата на Маартен Стекеленбург в 55-ата минута, когато Енис Барди пробва рефлекса на нидерландския страж от пряк свободен удар, но вратарят на "лалетата" внимаваше и изби топката, която влизаше в долния му десен ъгъл.

В 57-ата минута триходова акция между Де Йонг, Маален и Депай донесе трето попадение за Нидерландия в срещата. Младия нидерландски нападател Донийл Маален получи подаване от Френки Де Йонг пред наказателнот поле на Северна Македония и с едно докосване пусна извеждащ пас към Депай, който стреля, но Димитриевски спаси, а отбитата топка попадна в краката на капитана Вайналдум, който реализира второто си попадение в срещата.

В 68-ата минута настъпи най-емоционалния момент в срещата. Рекордьорът по мачове с националната фланелка на Северна Македония - Горан Пандев бе заменен в игра от Тихомир Костадинов. Съответно северномакедонските футболисти изпратиха с шпалир и аплодисменти своя капитан, който изигра своя 122-и и последен мач за представителния тим на своята родина.

В 70-ата минута Френки Де Йонг за пореден път пресечен пас на Северна Македония в тяхната половина и подаде към току-що появилия се Ваут Вегхорст, който стреля силно в горната греда на вратата, пазена от Столе Димитриевски.

В 72-ата минута Северна Македония отбеляза второ попадение в срещата, което бе отменено. Енис Барди пусна прекрасен извеждащ пас към Дарко Чурлинов, който разпечата вратата на Стекеленбург, но преди да получи подаването от Барди е бил зад нидерландската отбрана.

В 88-ата минута Матайс Де Лихт тества рефлекса на Столе Димитриевски с тежък, плътен изстрел от около 25 метра, който северномакедонският страж отби с ръка, въпреки че ударът на нидерландският защитник излизаше в аут.

Съставите:

Северна Македония: Димитриевски, Елиоски, Муслиу, Велковски, Ристовски, Тричковски, Трайковски, Адеми, Барди, Елмас, Пандев

Нидерландия: Стекеленбург, Ван Аанхолт, Де Фрай, Де Лихт, Блинд, Дъмфрис, Маален, Гравенберх, Френки Де Йонг, Депай

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гласуваха вот на недоверие на шведското правителство
Гласуваха вот на недоверие на шведското правителство
Австрийците минаха през Украйна и си осигуриха мач с Италия
Австрийците минаха през Украйна и си осигуриха мач с Италия