НОВИНИ

Никола Цолов е европейски вицешампион по картинг

никола цолов европейски вицешампион картинг
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 12.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Пореден подиум за Никола Цолов, като този път родният пилот постигна огромен успех за България в най-престижния картинг шампионат в цял свят.

Българският лъв (както е известен Никола) отново развя националния флаг с второто си място на почетната стълбичка в кръг от Европейския шампионат по картинг, проведен в Италия на пистата в Сарно.

Постижението на Цолов е безпрецедентно в историята на българския моторен спорт, като нито един пилот досега не е бил на подиума на толково престижно състезание.

Българинът, състезаващ се с Фернандо Алонсо Карт, доминираше през целия състезателен уикенд, което му подсигури първа стартова позиция за финала. След много оспорвана битка с представителите на програмите за развитие на млади пилоти на Мерцедес Ф1 и Ред Бул Ф1, Андреа Кими Антонели и Арвид Линдблад, Никола завърши на втора позиция.

Един кръг преди финала Българският лъв се движи на четвърта позиция във временното класиране на шампионата. Още днес Цолов вече пътува за Испания, където ще се подготвя за следващия старт от Европейския шампионат, който ще се проведе на 23-25 юли.

Снимки: Фейсбук

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фен нахлу на финала на Евро 2020 (Снимки)
Фен нахлу на финала на Евро 2020 (Снимки)
"Галъп": ГЕРБ изгуби около 200 000 гласа, ИТН добави 100 000
"Галъп": ГЕРБ изгуби около 200 000 гласа, ИТН добави 100 000