НОВИНИ

Никола Цолов пред БНТ: Ако догодина карам отново във Формула 3, се надявам да се боря за титлата (ВИДЕО)

никола цолов бнт догодина карам отново формула надявам боря титлата видео
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 26.09.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската надежда в автомобилните спортове Никола Цолов говори ексклузивно за зрителите на БНТ след завръщането си в България, където този уикенд той ще кара в картинг надпреварата "ЕКО 24 часа на България", домакин на която ще бъде Враца.

Надпреварата ще се проведе в събота и неделя, като най-интересните моменти от нея ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3, а пред нашата камера младият 16-годишен пилот сподели, че за него това ще бъде едно много по-различно състезание, което самият той очаква да му донесе много адреналин.

"Много съм щастлив, че ще карам в това състезание. За мен това е много по-различно и отпускащо, защото ще мога да се видя с приятели. Разбира се, ще се борим за победата и смятам, че разполагаме с отбор, който може да я постигне. Очаквам състезанието да ми донесе много адреналин. Надпреварата ще бъде дълга, само четирима пилоти сме и ние сами си правим стратегията, която може да се промени във всеки един момент. Не познавам пистата, но имаме доста сесии за подготовка, така че очаквам всичко да бъде наред", сподели Цолов.

"Българския лъв" се върна и към изминалия дебютен сезон за него във Формула 3, в който той кара за екипа на АРТ Гран при, изразявайки надежда, че догодина ще може да се включи в борбата за титлата, ако остане в този шампионат.

"Последните три състезания във Формула 3 бяха много по-силни за мен и направих голяма стъпка напред. Бях много щастлив, защото резултатите най-накрая започнаха да се получават. Надявам се догодина да съм още по-силен и да се боря за титлата, ако карам в този шампионат. Научих много неща през тази година", коментира 16-годишният състезател.

Накрая Никола даде съвет и на всички деца, които мечтаят да бъдат на неговото място и да се състезават на най-високо ниво.

"Бих ги посъветвал никога да не се отказват, да дават всичко от себе си, защото имаш само един шанс. Когато работиш усилено, винаги ще дойде момент, в който нещата ще се получат за теб", завърши Никола Цолов.

Цялото интервю на Моника Симеонова с Никола Цолов гледайте във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 109 000 пчелни кошера в Гърция са разрушени след наводненията
Над 109 000 пчелни кошера в Гърция са разрушени след наводненията
Дафне Схипърс обяви края на кариерата си
Дафне Схипърс обяви края на кариерата си