НОВИНИ

Нова мощна експлозия разтърси Кабул! Жена и дете са загинали

нова мощна експлозия разтърси кабул
bnt avatar logo
от БНТ
16:03, 29.08.2021 (обновена)
Чете се за: 02:12 мин.
По света
Слушай новината

Нова мощна експлозия разтърси Кабул, предаде телевизионният канал "Ал Арабия". Американските военни са нанесли ракетен удар по цели в Кабул днес, съобщава Ройтерс, позовавайки се на източници в администрацията на САЩ. Целта на удара са предполагаеми екстремисти от "Ислямска държава Хорасан".

Двама души са убити, а трима ранени при ракетния удар по жилищна сграда близо до летището в Кабул. Жертвите са жена и дете.

Бойците, убити в събота вечерта, в резултат на удар на САЩ срещу членове на "Ислямска държава Хорасан" планират нови атаки и правят взривни устройства, заяви помощникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан за Си Ен Ен, отговаряйки на въпроса дали убитите терористи са замесени в терористичната атака на летището в Кабул.

"Това са хората, които са планирали още атаки. Вярваме, че премахвайки ги, ние осуетихме тези атаки", каза той.

Съливан добави, че те са част от мрежата на "Ислямска държава" в Хорасан. Той отбеляза, че САЩ продължават да разработват цели за нови атаки.

Помощникът на президента по националната сигурност заяви, че "Ислямска държава Хорасан" се стреми да разшири дейността си извън Афганистан, но все още няма такива възможности.

Талибаните обещават ново правителство на Афганистан до дни

По-рано днес Държавният департамент на Съединените щати предупреди всички американски граждани да напуснат района на летището.

Издадено бе предупреждение за нова атака, предстояща в рамките на следващото денонощие.

Близо 170 афганистанци и 13 американски военни загинаха при кървавия атентат до летището в Кабул в четвъртък. Отговорност за нападението пое крилото Хорасан на "Ислямска държава".

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха извършител на убийство във Вършец
Задържаха извършител на убийство във Вършец
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева сподели преживените емоции от Белград
Олимпийската шампионка Стойка Кръстева сподели преживените емоции от Белград