НОВИНИ

Новак Джокович: Не ми липсва Рафа в схемата, но се почувствах емоционално от неговото изявление

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:48, 28.05.2023
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
новак джокович липсва рафа схемата почувствах емоционално неговото изявление
Снимка: БТА
Слушай новината

Носителят на 22 титли от Големия шлем Новак Джокович даде интервю в навечерието на старта на тазгодишния Ролан Гарос, в което говори за отсъствието на Рафаел Надал, предстоящото отказване на испанеца, както и как се чувства самият той преди старта на надпреварата в Париж.

Сърбинът призна, че няма да липсва Рафа в хода на турнира, но сподели, че е почувствал, че част от него си отива, когато Матадора обяви, че е близо до края на кариерата си.

"Не ми липсва това, че той не е в схемата. Нямам много успехи срещу него. Когато той обяви, че това ще бъде последният сезон в кариерата му, почувствах, че част от мен също си отива. Защото чувствам, че съперничеството, което ние имахме и все още имаме, беше едно от най-влияещото на хората, от всички други, които съм имал в кариерата си", започна Джокович, който триумфира на Ролан Гарос през 2016-а и 2021-а година.

36-годишният тенисист за пореден път сподели още, че през всичките тези години присъствието на Надал му е действало мотивиращо, за да продължи да играе и да се подобрява,

"Определено това беше голям мотивиращ фактор за мен, за да продължа да играя, да продължа да се състезавам и да се дърпаме един друг напред за това кой ще постигне повече, който ще се справи по-добре. Накара ме да помисля за моята кариера и колко дълго ще продължа да играя. Няма да правя изявления днес, но просто помислих и се почувствах малко емоционално заради това, което Рафа Каза", коментира Ноле.

Накрая Джокович говори и с каква нагласа ще влезе в Ролан Гарос 2023, казвайки, че за него турнирът през този сезон ще бъде непредсказуем.

"Всеки трофей от Шлема на този етап е като подарък за мен, така че опитам да се възползвам максимално от възможността. Нямах много успех на турнирите на клей, но Големият шлем е нещо различно. Винаги съм пределно мотивиран и уверен на тези турнири. Не е тайна, че една от основните причини да играя днес и да се състезавам в професионалния тенис е да подобря още рекорди и да напиша още история в спорта. Това е изключително мотивиращо и вдъхновяващо за мен. Но нещата в тениса са различни в сравнение с преди 10 години и как тялото ми реагира на програмата. В момента се чувствам добре, нямах физически проблеми, които да ме тревожат. Това е най-важното за мен. Мисля, че турнирът тази година е доста непредсказуем. Има някои момчета, които са фаворити, но всички могат да успеят и се надявам това да съм аз", завърши Новак Джокович.

Първият съперник на поставения под №3 сърбин тази година в Париж ще бъде американецът Александър Ковачевич, който ще направи своя дебют в основната схема на турнир от Големия шлем.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Плажове във Варна остават без концесионери
Плажове във Варна остават без концесионери
Български гимнастички се включиха в Откритото първенство на Франция по художествена гимнастика
Български гимнастички се включиха в Откритото първенство на Франция по художествена гимнастика