НОВИНИ

Новак Джокович не остави шансове на Вавринка и е в осминафиналите на Уимбълдън

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:42, 08.07.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
новак джокович остави шансове вавринка осминафиналите уимбълдън
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Новак Джокович се класира за осминафиналите на тазгодишния Уимбълдън, след като елиминира в три сета швейцареца Стан Вавринка.

Сърбинът, който преследва своя осми трофей на "свещената трева" и общо 24-и в турнирите от Шлем не остави никакви шансове на своя противник и го надви с 6:3, 6:1, 7:6(5).

В първите два сета Джокович доминираше тотално на корта, отпускайки само четири гейма на Вавринка за 6:3, 6:1 след малко повече от час игра на централния корт.

Опитният Стан все пак повиши нивото си и в третата част бе равностоен на Ноле, като двамата стигнаха до тайбрек. В него швейцарецът дори поведе с 5-3 точки, но Джокера спечели всяка една от следващите четири точки, с което затвори и мача след 2 часа и 10 минути на корта.

За Новак Джокович това бе 31-а поредна победа на Уимбълдън, след като 36-годишният сърбин спечели всяко едно от последните четири издания на надпреварата.

В осминафиналите съперник на поставения под №2 Ноле ще бъде 17-ят в схемата Хуберт Хуркач, който вчера надигра в три сета Лоренцо Музети - 7:6(4), 6:4, 6:4.

Напред в турнира продължава още и руснака Андрей Рубльов, който преодоля в четири сета Давид Гофен след 6:3, 6:7(6), 7:6(5), 6:2. В спор за място на четвъртфиналите руснакът ще се изправи срещу Андрей Бублик, който продължава със силното си представяне в последно време, а последната му жертва стана германският квалификант Максимилиан Мартерер, който бе победен с 6:4, 6:1, 7:6(4).

В четвъртия кръг на Уимбълдън място намери и поставеният под №8 Яник Синер. Италианецът трябваше да прави обрат срещу французина Куентен Алис - 3:6, 6:2, 6:3, 6:4 и така в следващата фаза ще спори с колумбиеца Даниел Елахи Галан, който пък елиминира в пет сета шведа Микаел Имер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"БНТ зад кадър": Петър Георгиев: Никога не знаеш къде можеш да откриеш впечатляващи герои
"БНТ зад кадър": Петър Георгиев: Никога не знаеш къде можеш да откриеш впечатляващи герои
България приключи с три бронзови медала на европейското първенство по борба до 15 г.
България приключи с три бронзови медала на европейското първенство по борба до 15 г.