НОВИНИ

Нови три случая на неспазване на карантината в Пловдив

три случая неспазване карантината пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 30.03.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

Районната прокуратура в Пловдив е образувала три нови досъдебни производства за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина. При два от случаите става дума за пловдивчани, завърнали се от Германия преди няколко дни, а при третия нарушител е английски гражданин.

Мъжете, които се прибрали от Германия, кацнали на Летище София на 22-и и 20-и март. Още с пристигането си получили предписания от здравните власти за задължителна 14-дневна карантина, която да прекарат на посочените от тях адреси в град Пловдив.

Първият от тях бил забелязан на 27 март пред входа на блока, където живеел, да пуши цигара. За другия мъж постъпил сигнал днес на телефон 112, че е излязъл от жилището си. При извършена проверка полицейските служители го открили на около 300 метра от дома му, в паркиран лек автомобил заедно с друго лице, което не било под карантина.

Вчера при извършена полицейска проверка било установено, че и 61-годишен английски гражданин, който трябвало да изпълнява задължителна 14-дневна карантина на адрес в гр. Пловдив, е напуснал жилището си.

До момента под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив се водят седем досъдебни производства за нарушаване на задължителната карантина. Припомняме, че след влезли в сила законодателни промени, наказанието за нарушаване на наредба, правила или мерки, издадени против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората, по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, е до пет години "лишаване от свобода" и глоба в размер от десет до петдесет хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масови проверки за спазване на разпоредбите за ограничаване на коронавирус в Благоевград
Масови проверки за спазване на разпоредбите за ограничаване на коронавирус в Благоевград
Иво Прокопиев е със запорирани сметки и имущество
Иво Прокопиев е със запорирани сметки и имущество