НОВИНИ

Новият президент на Барса: Ще направя всичко по силите си Меси да остане

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:02, 08.03.2021
Чете се за: 01:06 мин.
Футбол
новият президент барса направя всичко силите меси остане

Жоан Лапорта обяви, че ще направи всичко по силите си, за да убеди аржентинската суперзвезда Лионел Меси да остане в клуба.

В първото си интервю след преизбирането си за президент Лапорта сподели пред Скай Спортс Италия, че се надява Меси да преосмисли позицията си и да подпише нов договор с клуба.

Настоящото споразумение на капитана на "каталунците" изтича на 30 юни тази година, а самият футболист на няколко пъти заяви, че все още не е решил дали ще поднови договора си.

"Ще разговарям с Меси. А дали ще мога да го убедя да остане в нашия клуб? Всичко си зависи от него. Но аз ще направя всичко, което е в рамките на моите сили и във финансовите възможности на клуба, за да го убедя да продължи да играе за Барселона", заяви юристът, който за втори път оглавява Барса.

33-годишният Меси е прекарал цялата си кариера в Барса, като още на 13 години пристига от Аржентина и е включен в школата на клуба "Ла Масия".

Впоследствие аржентинецът си проби пътя до първия отбор, с който стана рекордьор по спечелени награди "Златна топка" - шест и четири пъти стигна до трофея в Шампионската лига.

В допълнение Лео е десеткратен шампион на Испания, шест пъти е вдигал Купата на Краля и осем пъти е печелил Суперкупата. Също така три пъти стана и междуконтинентален шампион и спечели още толкова Суперкупи на Европа.

Напоследък обаче проблемите на Меси с предишното ръководство се редяха един след друг, като най-напред през лятото аржентинецът искаше да си тръгне, но от клуба не му позволиха заради неяснота в клаузите на договора.

Скорор след това бяха огласени подробности от договора му, което не се хареса на играча и неговото семейство, а световната футболна общественост беше шокирана. Подписаният през 2017 година договор по неофициална информация е на стойност 555 милиона евро.

"Когато видях Меси да идва на изборите, за да гласува разбрах, че това е нещо, което говори много. Той играе за Барселона от юношеска възраст. Надявам се, че ще приеме новото ни предложение и ще остане в клуба", допълни Лапорта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пристигна пратка от 21 000 дози от ваксината на "Пфайзер"
Пристигна пратка от 21 000 дози от ваксината на "Пфайзер"
Тежка катастрофа на ЖП прелез край село Скутаре, жена е в критично състояние
Тежка катастрофа на ЖП прелез край село Скутаре, жена е в критично състояние