НОВИНИ

Проблем с две машини е имало в Благоевград, проблемът е отстранен

bnt avatar logo
от БНТ
08:24, 02.04.2023 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Нормално започна изборният ден в Благоевград.

"Всичко протича нормално. Постъпват обаждания, че секционните избирателни комисии отварят навреме. Няма сигнали за нередности", заяви пред БНТ председателят на РИК Антоанета Богданова.

Две машини са имали проблем с издаването на бюлетини в началото на изборния ден, съобщиха от РИК в Благоевград. Проблемът веднага е бил отстранен. Има и неявили се членове на секционни избирателни комисии, които своевременно са били заменени.

557 е общият брой на откритите секции, като 447 са със смесено гласуване – чрез бюлетини и машинно. Избирателите са малко над 315 000.

Работният център на РИК се намира в сградата на Драматичен театър "Никола Вапцаров". Там ще се приемат и обработват протоколите на СИК-овете след края на изборния ден. Направена е организация, така че да няма струпване на чакащи. За целта ще се използва сградата на зала "Пейо Яворов", а автобусите с представители на СИК ще бъдат пренасочвани към парк "Македония".

От полицията в Благоевград съобщиха, че са взети всички необходими мерки за охраната на обществения ред. От там напомнят, че е абсолютно забранено ползването на телефони, фотоапарати и други записващи устройства. Служителите на МВР ще се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Вижте още в прякото включване на Йорданка Бакалска.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР: Изборният ден започна в спокойна обстановка
МВР: Изборният ден започна в спокойна обстановка
Ланс надви Рен и измести Олимпик Марсилия от второто място в Лига 1
Ланс надви Рен и измести Олимпик Марсилия от второто място в Лига 1