НОВИНИ

Община Пловдив подновява дейностите по Водния проект

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 28.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

От утре, 29 април 2020 г, Община Пловдив рестартира работата по Водния проект, която беше временно преустановена заради въвеждането на извънредните мерки за борба и превенция на COVID-19.

Ремонтните дейности са концентрирани в район „Северен“ и започват с въвеждането на временна организация на движението и премахването на съществуващите настилки по улиците „Полк. Дрангов“ и „Средец“. След това ще бъдат подменени и канализационната и водопроводните мрежи в няколко участъка, указани на картите.

Канализационната система на Пловдив страда от висока инфилтрация, има маломерни колектори, изградени в миналото, които не успяват да осигурят оттичането на смесените води в дъждовно време и се причиняват наводнения.

Ще бъдат реконструирани близо 71 улици и булеварда в район „Северен“, като на първия етап се предвижда това да са 40. Срокът за изпълнението е 18 месеца.

Интегриран проект за водите на град Пловдив – Етап 1“ се финансира по Оперативна Програма „Околна среда” 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Кохезионен фонд по приоритетна ос 1 „Води“. Той е на обща стойност 115 334 116,42 лв. От тях 80 млн. лева са безвъзмездна финансова помощ, а 12 милиона лева са държавно съфинансиране, средствата от страна на Община Пловдив са 34 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар спря тока на стотици в столичния кв. Горубляне
Пожар спря тока на стотици в столичния кв. Горубляне
Разследват убийство в Сандански
Разследват убийство в Сандански