НОВИНИ

Още по-топло в събота и неделя

топло събота неделя
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 18.04.2020
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Днес максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 21° до 26°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци през втората половина на деня над Северна България. В източните райони от страната и по Черноморието ще духа умерен североизточен вятър и температурите на морския бряг ще бъдат малко по-ниски – от 18°
до 20°, в Бургас – 22°

Почти без промяна ще останат температурите в планините – максималните по най-високите върхове ще бъдат около 3°. И там ще бъде предимно слънчево, с умерен северозападен вятър.

В неделя минималните температури ще останат почти без промяна, а максималните – още малко ще се повишат. Повече облаци, а на места и слаби превалявания от дъжд, ще има през втората половина на деня.

В понеделник се очаква съществено захлаждане. Ще бъде ветровито и облачно. Ще започнат валежи от дъжд, на повече места след обяд и през нощта срещу вторник, значителни по количество - в Югозападна България.

Във вторник застудяването и валежите ще продължат, като през нощта срещу сряда по високите полета на Западна България дъждът временно ще преминава в сняг. В сряда валежите ще продължат, а температурите ще се понижат с още няколко градуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж: Няма връзка между COVID-19 и лабораторията в град Ухан
Париж: Няма връзка между COVID-19 и лабораторията в град Ухан
Как ще празнуваме тази година Великден?
Как ще празнуваме тази година Великден?