НОВИНИ

Осигуриха спирт за лечебните заведения в Пловдив

осигуриха спирт лечебните заведения пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 28.03.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Регионални

Близо 13 500 литра етилов спирт е предоставен безвъзмездно на Регионалната здравна инспекция в Пловдив от Агенция "Митници“. Количествата ще покрият нуждите на здравните заведения в Пловдиска област. Организацията по доставянето на дарението е възложена на областната администрация.

Пратката бе получена в двора на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при необходимите мерки за сигурност.

По-голямата част от спирта ще бъде преработена в дезинфекциращ гел, който е особено нужен на болниците в сегашната ситуация. "За мен беше изключително важно да намерим фирми, които разполагат със суровина и, които да го преработят в гел за дезинфекция, който също ще бъде дарен“, обясни областният управител Дани Каназирева. На компаниите ще бъдат предоставени 10 хиляди литра от спирта, който те ще превърнат в около 8,5 хиляди литра дезинфекциращ гел.
Разпределението на гела по болниците ще бъде направено от Медицинския щаб, според нуждите на лечебните заведения.

Отделно по 1000 литра от спирта ще бъдат дарени на общинското предприятие "Чистота“ и УМБАЛ “Свети Георги“ Спешна помощ ще получат 380 литра, а пожарната – 280 литра. Около 800 литра пък ще останат като резерв в РЗИ-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР дари предпазни средства на УМБАЛ "Света Марина" във Варна
МВР дари предпазни средства на УМБАЛ "Света Марина" във Варна
Варненци нарушават карантината
Варненци нарушават карантината